Масло от марула и какво е неговото приложение в козметиката?

Posted by Beautymall 21/12/2017 0 Коментар/и

Състава на маслото от марула е основно от мононенаситени мастни киселини, токофероли, стероли и флавониди. То е чудесен източник на напълно естествени антиоксиданти! Маслото от марула е около 10 пъти по-устойчиво от зехтина и колкото и да е невероятно съдържа 15% до 20% повече антиоксиданти дори от арганово масло! И още по – прекрасното е че то не се нуждае от изкуствени консерванти когато се използва в козметиката и за това е предпочитана съставка от много марки!

Това масло се слави още с бърза абсорбция и формиране на естествена бариера, която запечатва влагата в дълбоките слоеве на кожата, благодарение на олеинова и палмитинова киселина.

Подобрява клетъчната активност, защото е много богато на витамин C и витамин Е. То е подходящо за всички типове кожа и регулира производството на себум! Това чудодейно масло подобрява още еластичността на кожата, което моментално го прави подходящо за анти-ейдж грижата за всички дами!

Освен в козметиката за лице и тяло Маслото от марула се влага доста успешно и в продуктите за коса. Маслото от марула хидратира , подхранва и укротява непокорните коси. Приглажда и предотвратява цъфтежа на косата.

Открийте лукса със серията Marula oil на Paul Mitchell. Във всички продукти от тази серия е вложено студено пресовано масло от марула, което прави косата изключително мека, хидратирана и защитена от вредното въздействие на околната среда. Всички продукти са без парабени.

Остави коментар