Какъв тип е Вашата кожа

Posted by Beautymall 07/03/2018 0 Коментар/и

Какъв тип е Вашата кожа?

 

 

Терминът „тип кожа“ се обуславя от два основни фактора: колко себум произвежда Вашата кожа и в коя част се концентрира най-много. Състоянието на кожата зависи основно от състоянието на нашия организъм, като отделящи се хормони, непълноценно хранене, в резултат на които кожата ни се омазнява или покрива с петна. Външните фактори, които влияят на състоянието на кожата ни са слънце, вода, вятър, които могат да доведат до преждевременна поява на фини бръчици.

Стресът, смяната на сезоните също влияе върху състоянието на кожата и та би могла да загуби своя блясък и жизненост.

 

 

Когато знаете какъв тип е Вашата кожа, ще можете да изберете подходящата козметика за нея.

 

 

 

  1. След измиване кожата ми е:

а) толкова стегната, че ми е трудно да се усмихна

б) чиста, но след 20 минути отново започва да се омазнява

в)добре

г) след 20 минути леко омазнена в Т зоната

 

 

  1. Без крем кожата ми изглежда:

 

а) груба и се лющи

б) поскоро мазна

в) по същия начин, като вчера

г) омазнена в Т зоната

 

  1. Порите в Т зоната са:

 

а) почти незабележими, когато се вгледам

б) ясно видими, когато стоя на 30см от огледалото

в) видими отблизо, когато се вгледам в увеличителното огледало

г) донякъде видими в обикновено огледало

 

 

 

 

Повечето от отговорите са „а“  - СУХА КОЖА

Повечето от отговорите са „б“ - МАЗНА КОЖА

Повечето от отговорите са „в“ - НОРМАЛНА КОЖА

Повечето от отговорите са „г“ – СМЕСЕНА КОЖА

 

 

 

 

 

Суха кожа

 

 

 

Повечето хора с този тип кожа се опитват да я овлажнат с масла, което не е най-доброто решение, след като осъзнаете факта, че сухата кожа е в същност „жадна“ кожа, това което трябва да направите е да я снабдявате с вода. За целта трябва да изпивате поне 8 чаши вода дневно и да ползвате овлажняващи кремове – Хидратиращ Крем Много Суха Кожа / Hydractive Cream Very Dry Този крем попива лесно и осигурява незабавна хидратация. Защитава и възстановява водния слой на кожата. Особено подходящ при студено време.

 

Климатици и вятър дразнят сухата кожа затова е добре да нанасяте 2 дневно овлажнители - Освежаващ и Хидратиращ Спрей – Тайнствена Мъгла / Secret Mist е освежаваща вода, която ще съживи лицето ви за секунди. Дава нужната енергия на кожата за да изглеждате винаги свежи и отпочинали. Спреят е подходящ за всички типове кожа. Може да го използвате на почистено лице или през деня върху грима. Това е продукт, който е неизменна част от козметиката в дамската ви чанта. Мигновено средство с което кожата на лицето ви ще засияе. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мазна кожа

 

 

 

 

Мазната кожа има определени предимства, тя е естествен овлажнител, предпазващ епидермиса от външни влияния, друго предимство е че при хора с този тип кожа първите бръчици се появяват доста по-късно.  Но от друга страна, излишният себум прави кожата податлива към себорея, което може да доведе до чести обриви.

Хората с мазна кожа обикновено прекаляват с миенето на лицето, което допълнително дразни кожата и засилва отделянето на себум. Хора с този тип кожа е добре сутрин и вечер да измиват лицето с качествен антибактериален продукт – Антисептичен флуид без алкохол  на Solanie Non-alcoholic antiseptic fluid с дезинфекциращ ефект. Осигурява висок спектър на защита срещу инфекции. Използването на специален крем също е задължително - Противовъзпалителен крем за мазна кожа на SolanieNiacin cream for oily skin

 

Смесена кожа

 

 

 

 

Този тип кожа е най-разпространеният. Тя е плътна, с равномерен тен и леко мазна в Т зоната, а под очите и бузите е суха или нормална. Правилната грижа за тотип кожа изисква използване на съответните продукти – Ексфолиант  за нормална до смесена кожа на Germanie de Capuccini  Refiner Essence изключително нежно отстранява мъртвите клетки, замърсяванията и лъщенето на кожата.  След като кожата е ексфолирана е задължително да нанесем и подходящия крем - Хидратиращ Антистрес крем за нормална до смесена кожа на Germanie de Caupuccini No-Stress Cream е антибактериален крем, без омазнители. регулира себума и лъщенето. Хидратира кожата, изглажда и успокоява.

 

 

 

Нормална кожа

 

 

 

Нормалната кожа е добре балансираната кожа, с равномерен розов тен, копринена мекота и без пъпки. При напредване на възрастта този тип кожа може да стане леко суха. Това, че сте благословени с този тип кожа не означава, че тя не трябва да се поддържа. Тя изисква също грижа с подходящи освежаващи и хидратиращи продукти - Почистващ крем с липоаминова киселина на Solanie , почиства дълбоко кожата навлизайки в порите и премахвайки оксидиралите мастни натрупвания и замърсяванията.

Остави коментар