Кола маска

Кола маска

Кола маската е един от най-популярните и широко използвани методи за  обезкосмяване. Отличните резултати и продължителният ефект я правят много по-добра опция от бръсненето. Гладка кожа, отстраняване на косъмчетата от корен и забавянето на техния растеж – това са само част от предимствата на кола маската, които ще Ви представим. Но преди да стигнем до там, нека разгледаме историята на кола маската. 

 

История на кола маската
Обезкосмяването е процес, който според някои специалисти датира от 30 хиляди години преди Христа! Тогава за първи път е изобретен прототипът на самобръсначката, изработен от кремък. Около 500 години преди Христа започва да се разпростанява традицията за скубане на косми, с помощта на пинсети. В зависимост от различните държави и култури, инструментите за скубане са били изработвани от разнообразни материали. 
Около 60 години преди Христа се появява и първата кола маска в историята. Според голяма част от експертите, за създатели на кола маската се смятат египтяните. Те са въвели голяма част от разкрасителните ритуали, които познаваме и до днес, но според различни източници, жените и мъжете в Египет са отделяли най-много време за кола маска и процедури за обезкосмяване. Вярва се, че дамите в Древен Египет са обезкосмявали цялото си тяло, включително главата! Този болезнен процес се е извършвал с пинсети и с различни натурални смеси от мед и пчелен восък, които действали като кола маска. 
Като смес за кола маска, те са използвали и специална технология, която включва захар. Тя изключително много прилича на метода за обезкосмяване с кола маска, защото захарната смес се е нанасяла на мястото с нежелано окосмяване и се е премахвала с помощта на ленти от плат. И до днес, захарният метод се използва като алтернатива на кола маската в повечето Арабски страни.

 

Кола маска по света
    Кола маска в Римската империя
По време на съществуването и възхода на Римската империя, обезкосмяването е смятано за отличителен белег на високата класа. Богатите жени и мъже използвали самобръсначки, изработени от кремък, както и различни пинсети, кремове, кола маска и дори камъни, за премахване на нежеланото окосмяване. Интересното е, че още по време на Римската империя, космите на срамните части са се смятали за нецивилизовани. Именно затова, всички статуи от периода са изобразявани без окосмяване. 
    Кола маска в Средновековието
Също както Клеопатра, която диктува пътят на модата в Египет, Кралица Елизабет I създава голяма част от стандартите за красота по време на Средновековието. Тя въвежда традицията за обезкосмяване сред жените, които покорно следвали нейните действия. Но интересното е, че те са махали главно окосмяването по лицето си, а не толкова по тялото. Традицията на Средновековието предполагала премахването на веждите, което се случвало със кола маска, смес от орехово олио или марли, напоени с амоняк (който „добивали“ от домашните си любимци), както и оцет. 


    
Кола маска през 20 век 
Смята се, че първата съвременна кола маска, произведена от голяма компания и предназначена за масова употреба, е въведена през 30-те години на 20 век във Франция. С годините, колата маска започва да става все по-достъпна за всички и изключително бързо се превръща във водещ избор за обезкосмяване на много жени по света. Това се дължи на няколко предимства на колата маска – бързо, удобно, евтино и ефективно! Докато жените преоткривали възможностите на колата маска, мъжете продължавали да се обезкосмяват с помощта на самобръсначки. 

Драстичната промяна при кола маската
Само за последните 50 години, индустрията за производство на кола маска се разви драстично, за да достигне до качеството, което се предлага на пазара и днес. До 60-те години на миналия век, лентите за епилация и течната кола маска са били достъпни за всички потребители. Разбира се, развитието на търсенето и на пазара, води до подобрението на продуктите, както и до усъвършенстване на формулата за производство на кола маска. 


    Усъвършенстване на формулата на кола маската
Въпреки че масовото производство вече е било факт, формулата на кола маската изисквала още много работа за усъвършенстването ѝ. Кола маската през 60-те и 70-те години на миналия век изпитва сериозни проблеми, независимо дали се предлага под формата на ленти или се разтопява и се използва течна. При лентите, често кола маската, използвана, кристализирала и процесът на обезкосмяване ставал изключително труден и по-болезнен, докато течната кола маска, след нанасяне се начупвала и ефектът не е бил толкова качествен и траен. 
Освен това, колата маска по това време, е трябвало да се използва наново чрез специални методи на пречистване, за да се премахнат попадналите в нея косми. Това определено е изключително мъчителен и продължителен процес и заедно с проблемите на формулата за кола маска, индустрията има нужда от промяна. 

 

Кола маската през 21 век
Нарастващото търсене на процедури за епилация с кола маска води до значителното изменение и подобрение на формулата, за да може да се превърне в продукта, който познаваме и днес. През 21-ви век броят на хората, които използват кола маска е огромен, като всекидневно има мъже и жени, които премахват окосмяването си от различни части на тялото. Днес всеки клиент е изправен пред голям избор от продукти за епилация и депилация, които да отговарят на различни изисквания и критерии. Същото важи и за колата маска и всички нейни разновидности. Именно затова, преди избирането на кола маска или други продукти за красота, ние Ви съветваме да се информирате, относно предложенията, които ще са полезни за Вас и всички Ваши клиенти. 

 

Основни видове кола маска
Кола маската се дели основно на два вида – течна и на ленти. 
    Течна (топла) кола маска
Топлата или течна кола маска е продукт, който се продава най-често в твърда форма, която след това трябва да се загрее и разтопи в специален уред. През последните години, течната кола маска започна да се предлага и във флакони или патрони тип ролон, които се поставят в специални нагреватели за по-лесно затопляне и нанасяне. Този тип кола маска се предлага в различни видове, подходящи за всякакъв тип косми. 
Топлата кола маска е най-често срещана в козметичните салони, защото тя позволява лесно премахване на всякакво окосмяване, независимо от мястото. При нея се нанася тънък слой от колата маска върху кожата, който след това се премахва с помощта на парче лента за кола маска. Течната кола маска определено е предпочитан метод за обезкосмяване, както от мъжете, така и от жените, заради отличните резултати, гладкото усещане на кожата след това, както и продължителния ефект. 
    Студена кола маска
Студената кола маска прилича доста на топлата, само че при нея няма нужда да се загрява нищо. Въпреки че предоставя задоволителни резултати, студената кола маска има своите негативни страни, особено при нанасянето, което е значително по-трудно от топлата. Освен това, още при нанасянето може да се появи накъсване на косъмчетата, което освен болезнено, след това може да доведе до незадоволителни резултати.
    Кола маска на ленти
Кола маската на ленти е изключително разпространена за домашна употреба, защото е лесна за ползване, не изисква допълнителна техника и приспособления, като нагреватели и шпатули за нанасяне и не цапа. Кола маската на ленти се използва изключително лесно, като преди прилагането и върху кожата, трябва да я разтриете между ръцете си, за да може да я затоплите и да се отлепи. След това залепвате страната с кола маската на желаното място, притискате леко и дърпане по посока, обратна на растежа на косъма. Кола маската на ленти е предпочитана най-вече за епилиране на лицето, защото резултатите са доста трайни и задоволителни.  

 

Кола маска от BeautyMall
Ние Ви предлагаме всички видове кола маска, от които се нуждаете. При нас можете да намерите както течна кола маска, така и патрони тип ролон и ленти за епилация. Ние предоставяме на всички наши клиенти висококачествена кола маска, изработена със естествени материали, които предотвратяват появата на неприятни реакции от кожата след процедурата. В зависимост от различните типове косъм и кожа, ние Ви предлагаме богата гама от кола маска, подходяща за всеки салон и всеки клиент. 
Освен кола маската, ние Ви предоставяме и всички нужни консумативи за работата с нея. При нас можете да намерите не само дървени шпатули, ленти и всичко нужно за нанасянето и махането на кола маската от тялото, но и с нужните нагреватели. В зависимост от формата на кола маската, която сте избрали, ние можем да Ви предложим нужните за нея пособия. В продуктовата гама на Beautymall можете да откриете комбинирани нагревател, подходящ за течна кола маска и за патрони, тип ролон, така и само за единия от двата вида кола маска. 
Ние Ви предлагаме и всичко нужно за подхранване и успокояване на кожата след кола маска. При нас можете да намерите висококачествени лосиони, които ще предотвратят възможността от възпаление, ще успокоят раздразнената кожа и ще подпомогнат процеса на заздравяване след процедурата. 

Доверете се на BeautyMall при избора на кола маска, приспособления и нагреватели, независимо дали е за Вашия дом или салон за красота. Всички продукти, които можете да намерите в нашия магазин са висококачествени и професионални предложения, които са използвани от много експерти в областта. Доверете се на качеството за Вас и всички Ваши клиенти. Избирането на качествени материали и инструменти за работа е основният фактор за Вашата работа, както и за постигането на перфектни резултати всеки път. Гарантирайте си спокойствие и комфорт с предложенията на BeautyMall. Доверете се на нас при избирането на всичко нужно за оборудването на Вашия салон за красота. 
 

Показване:
Подреждане по:

Голям комплект за колко маска с подгряващ апарат за кутия от 800мл.

Голям комплект за колко маска с подгряващ апарат за кутия от 800мл. включва: Подгряващ апарат ..

148.40 лв

Голям комплект за колко маска с подгряващ апарат за пълнител

Голям комплект за колко маска с подгряващ апарат за пълнител включва: Подгряващ апарат за кола..

65.60 лв

Кола маска - Азулен 100мл.

Подходяща за финни и тънки косми. Съдържа екстракт от азулен, койтонежно успокоява кожата. &nb..

2.20 лв

Кола маска - Аметист с цинк 100мл.

     Тази кола маска е наречена на специалният и пълен с митични способности скъ..

2.60 лв

Кола маска - Арган с цинк 100мл.

    Арганът или т.нар. течно злато има многобройни ползи и лековити способности. Той ..

2.60 лв

Кола маска - Златна перла 100мл.

Освен, че перлата е желана от всяка жена, тя носи и многобройни ползи за нашето духовно и здравосло..

2.20 лв

Кола маска - натурална 100 мл

Натуралната кола маска е напълно изчистен продукт без допълнително вложени вещества. Подходяща е дор..

2.20 лв

Кола маска - Розова 100мл.

Предназначена за чувствителна и склонна към алергии кожа.     Висококачеств..

2.30 лв

Кола маска - Хлорофилна 100мл.

Хлорофилът предлага голям брой ползи за здравето, които го превръщат в истински чудотворна хра..

2.20 лв

Кола маска - Цинк с перла 100мл.

  Кола маската Цинк с перла е обогатена с цинк, който има мощен противовъзпалителен ефект. ..

2.60 лв

Кола маска - Шоколадова перла 100мл.

Освен, че перлата е желана от всяка жена, тя носи и многобройни ползи за нашето духовно и здравосло..

2.20 лв

Кола маска кутия - Азулен 800мл.

Подходяща за финни и тънки косми. Съдържа екстракт от азулен, койтонежно успокоява кожата. &..

10.50 лв

Кола маска кутия - Аквамарин 800мл.

Ново поколение кола маска със синтетична смола за клиентите с най-високи изисквания.   &n..

17.90 лв

Кола маска кутия - Аметист с цинк 800мл.

     Тази кола маска е наречена на специалният и пълен с митични способности скъ..

13.90 лв

Кола маска кутия - Златна перла 800 мл.

Освен, че перлата е желана от всяка жена, тя носи и многобройни ползи за нашето духовно и здравосло..

10.50 лв

Кола маска кутия - Кристална 800мл.

Ново поколение кола маска със синтетична смола за клиентите с най-високи изисквания. Уника..

17.90 лв

Кола маска кутия - Лайка 800 мл.

Лайката притежава мошно противо възпалитвлно и антисептично действие. Ползите от нея са многобройни,..

12.50 лв

Кола маска кутия - Мляко 800мл.

Ново поколение кола маска със синтетична смола за клиентите с най-високи изисквания.   &n..

17.90 лв

Кола маска кутия - Натурална 800 мл.

Натуралната кола маска е напълно изчистен продукт без допълнително вложени вещества. Подходяща е д..

10.50 лв

Кола маска кутия - Розова 800мл.

Предназначена за чувствителна и склонна към алергии кожа     Висококачествен..

12.50 лв