Чудото на самомасажа на лице в няколко лесни стъпки

Posted by Beautymall 11/10/2018 0 Коментар/и

 

 

Нека кожата заблести с бърз самомасаж на лице

 

 

 

 

 

Масажът е фаворитът в козметиката, тъй като оказва особено благоприятно влияние върху кожата. След един бърз масаж умората и напрежението от работния ден удивително бързо изчезват. Ако нямате време за масаж в козметичен салон, можете с няколко лесни и бързи стъпки да тонизирате и стегнете кожата и домашни условия. Най – добре е самомасажът да се прави вечер 1-2 часа преди лягане, самият масаж трае 10-15 минути и е добре да се прави веднъж седмично или ежедневно за 2-5 минути. Така ще държите кожата си тонизирана, процеса на стареене ще се забави значително.

 

Движенията при самомасажа трябва да са леки, пръстите трябва да се хлъзгат по кожата. Всяко движение се повтаря по 10 пъти. Винаги използвайте продукт за масаж.

 

Внимание! Кремът или олиото, което ще използвате е добре да не съдържа вазелин или парафин, тъй като това са петролни продукти, които биха могли да доведат до запушване на порите.

 

 

Преди да започнете самомасажа задължително дегримирайте и почистете лицето, в зависимост от вида кожа може да направите и лек пилинг

 

 

 

При мазни кожи масажът може да се направи с Тоалетно мляко или масажен крем като например масажният крем на Solanie с високо съдържание на екстракт от Kukui, което е богато на витамини и минерали.

 

 

При суха и нормална кожа е добре да се използва както масажен крем, така и масажно олио.

 

 

 

 

 

След прикючване на самомасажа, почистете остатъците от масажния продукт  с памучни тампони или направете компрес с топла кърпа.

 

При отстраняване на излишното количество продукт е добре да се спазват посоките на движение както при масажа.

 

След приключване на самомасажа е добре да нанесете крем според типа кожа.

Етикети: крем за лице
Tumblr
Pinterest
Остави коментар