Шампоани зa дълбоко почистване и мазен скалп

Показване:
Подреждане по:

Шампоан за мазна коса  Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo Шампоан за ежедневна употр..

33.00 лв

   е новата серия продукти за грижа за косата. Тя е уникално съчетание от нови състав..

18.80 лв

  Дълбоко почистващ шампоан на  Paul Mitchell Shampoo Two, предназначен за всички типов..

29.00 лв

Дълбоко почистващ шампоан за нормална до мазна коса. Подходящ за коси, които често се стилизират. Еф..

18.90 лв

  Интензивния пречистващ шампоан за скалп и коса Purifying Blend Shampoo 300ml на MilkShake ..

28.00 лв

Ексфолиращ шампоан. Премахва излишния себум и почиство порите на скалпа. Съдържа салицилова киселина..

85.00 лв

Комплект Детоксикиращ Шампоан 250ml и Стилизираща паста със силна фиксация 30g Kevin Murphy ..

61.00 лв 42.00 лв

1. Шампоан за дълбоко почистване Мицеларен шампоан за дълбоко почистване на нормална към мазна ко..

70.90 лв 60.26 лв

Мицеларен шампоан за дълбоко почистване на нормална към мазна коса. Без съдържание на силикони и пар..

33.00 лв

Шампоан за дълбоко почистване на Label M Deep Cleasing Shampoo отстранява излишните себум, натрупван..

24.50 лв

Шампоан за мазен скалп с мента Biloage Cooling Mint Scalpsync Ментов шампоан за мазен скалп. Почи..

20.90 лв

  Дълбоко почистващ шампоан на Paul Mitchell Heavy Hitter подходящ за ежедневна употреба. Из..

38.00 лв

  Дълбоко почистващият шампоан на Paul Mithell Shampoo Three отлично премахва хлорните и мин..

29.00 лв

  Знаете ли, че една от причините косата ви да страда е не пълното отмиване на използвани пр..

23.90 лв 18.90 лв

Балансиращ шампоан срещу мазен скалп  Insight Incolor Rebalancing   Шампоан з..

12.90 лв

Шампоанът за мазна коса и скалп Normalizing Blend Shampoo 300ml на MilkShake е шампоан за коса, коят..

28.00 лв

Шампоан за дълбоко почистване на Label M Deep Cleasing Shampoo отстранява излишния себум, нат..

59.50 лв

Шампоан за честа употреба за мазна коса и скалп Insight Daily Use Ползи Регулира мастн..

12.90 лв

Шампоан регулиращ мазния скалп SELECTIVE On Care Reduce shampoo е специално разработен про..

20.00 лв 18.00 лв

Шампоани зa дълбоко почистване и мазен скалп

Мазната коса е разпространен проблем, към който често не знаем как да подходим. Прекомерното производство на себум омазнява скалпа и корените, което отнема от обема и причинява дискомфорт и естетически несъвършенства.

Мнозина избират краткотрайното решение да мият косата си твърде често, в което намират единствено успокоение, макар и за ден. Истината обаче е, че мазната коса не се повлиява добре от прекалено честото измиване.

Напротив, в този случай, скалпът се стреми да компенсира пресушаването от стандартните шампоани и отделя още по-голямо количество себум. От своя страна, ние отвръщаме с още по-често измиване и това поражда непродуктивна закономерност.

Затова, при този проблем, имаме нужда от професионални шампоани за дълбоко почистване, които да отстранят замърсяванията и регулират работата на мастните жлези.

Ефикасни шампоани за мазен скалп – перфектното решение на проблемите ви

Нека поговорим за това, което прави всички шампоани за мазен скалп наистина ефикасни. Това, от което се нуждае косата, която бързо се омазнява, е продукт, който на първо място ще отстрани всички замърсявания.

Това не се ограничава единствено до омазняването, а обхваща и всички прахови частици, които много по-лесно полепват по мазните корени, както и стилизиращите продукти, които сме нанесли. И така, добрият шампоан за мазна коса почиства наистина обстойно. Въпреки това, той действа деликатно.

Мазният скалп е силно податлив на възпаления и раздразнения, тъй като прекомерното количество себум способства бактериалните процеси. Затова мазните корени и чувствителния скалп често се наблюдават заедно. Това означава, че търсим нежен шампоан със силно действие.

Последният критерий, по който категорично ще разграничите ефикасните шампоани, е свойството да регулират секретирането на себум. По този начин те увеличават времето между измиванията, което позволява на скалпа да си почине, като поддържат свежия вид на косата по-дълго.

На практика, хубавите шампоани за мазен скалп не просто ще отстранят натрупванията на себум, но ще ограничат и омазняването. Всичко това обаче ще бъде деликатен процес, който няма да раздразни скалпа, като ви осигури комфорт и свежест за по-дълго време.

Какви ползи ще ви донесе употребата на шампоани за дълбоко почистване

Употребата на стилизиращи средства влияе на косата по редица начини. Действително, ние използваме тези продукти с цел да създадем прическата и да удължим живота ѝ. Но тази устойчивост се постига с изграждане на филм върху косъма, който следва да бъде отстранен напълно.

По същия начин, по който стилизантите устояват на атмосферните условия, движението, изпотяването и още много фактори, те притежават и естествена резистентност към отстраняване. С други думи, те са направени да се задържат върху косата.

Мнозина пренебрегват този факт и разчитат на обикновените шампоани да се справят с натрупаните стилизанти, което се оказва невъзможно, тъй като това не е тяхното предназначение.

За да отстраните напълно тежката козметика, следва да използвате шампоани за дълбоко почистване. Те с лекота ще премахнат всички замърсявания, включително стилизиращите продукти, омазняването и праха, за да може скалпът да диша свободно и повърхността на косъма да остане чиста.

Тези професионални шампоани са изключително подходящи и след плуване в басейн, тъй като хлорът от водата се задържа върху косата и вреди на цвета и състоянието ѝ. Солената морска вода също е устойчива на стандартните шампоани, но задължително трябва да бъде почистена след плаж.

За всичко това силно се препоръчва употребата на шампоан за дълбоко почистване, който ще отстрани стилизантите и вредните наслагвания деликатно, като подхрани и подсили косата по естествен начин.