Косата Ви е увредена и изтощена! Време е за ремонт!

Posted by Beautymall 29/10/2018 0 Коментар/и

 

Увредените коси са лесни за разпознаване – те са безжизнени, липсва им блясъкът на здравата коса, краищата им цъфтят, а при разресване косата пада и се чупи. Причините за увредените коси могат да са много – силен стрес и преумора, прекалена честа употреба да бои, хормони, влиянието на сезоните върху косите, твърде горещата струя на сешоара.

 

 

Какво е изтощена коса?

Косата се смята за изтощена, когато някой от слоевете ѝ е променен физически или химически. Тази промяна в слоевете на косата причинява нейната сухота. Кератинът, който е основният компонент на косата, се разтваря, правейки косата тънка и повредена. Прекаленото стилизиране и третиране на косата е хубаво и жената със сигурност се чувства по-красива и уверена в себе си, но по този начин с времето косата се уврежда и е препоръчително тя да се глези с продукти, в чийто състав са включени протеини, наподобяващи естествено съдържащите се в косъма, като например, кератин. Подходящи са също продуктите със съдържание на пшеница или соя.

 

Решението: Елексири и маски за силно увредени коси

 

  • Два пъти седмично използвайте интензивната възстановяваща маска на Goldwell Kerasilk Reconstruct Intensive Repair Mask. Новият висок клас грижа за коса, в която ще се влюбите, съдържа кератин и течна коприна за трудните за оформяне, непокорни и стърчащи коси. Тя ефективно и нежно почиства и изглажда косата, а съдържанието на течна коприна запазва свежестта на цвета за по-дълго време. Можете да комбиниране успешно с възстановяващия шампоан Goldwell Kerasilk Reconstruct Shampoo.
  • Друго решение са продуктите от иновативната серия с технологията KeraShape, съдържащи копринени протеини, кератин и гликолова киселина, които навлизат в косъма, за да го укротят и омекотят. Още след първото измиване ще усетите косата си по-мека и с невероятен блясък.
  • Когато косата ви е безжизнена и й липсва блясък, използвайте дифузния елексир за фина коса на Kerastase, а тя ще блести по-ярко. Елексирът за коса на Kérastase Elixir Ultime е магическа комбинация от четири скъпоценни масла за подобряване структурата на косъма. Продуктът съдържа масло от арган за интензивно подхранване, масло от царевица и масло от камелия, подхранва косата и придава брилянтен блясък.
  • Друг отговор за увредена и изтощена коса е реконструиращият серум Kérastase Serum Thérapiste. Той незабавно ремонтира, подсилва и възстановява косъма, косата изглежда поддържана и блестяща, а цъфтящите краища се запечатват.

Французите казват: Здравата и лъскава коса вече е прическа!

За да изглежда добре косата, тя трябва да е здрава, което е следствие на правилна грижа. Ако искаме коса, която винаги да пази блясъка и гладкостта си, то трябва да се погрижим за нея и често да я глезим. И не забравяте - пийте повече вода, сведете до мимимум или елиминирайте стреса, смейте се повече и бъдете щастливи!

Tumblr
Pinterest
Остави коментар