Чао, чао мазни коси! Здравей здрава и блестяща коса!

Posted by Beautymall 01/10/2018 0 Коментар/и

 

Със сигурност на всяка жена, която има този проблем й е писнало до болка да мие косата си през ден, а понякога дори и всеки ден. Обаче това съвсем не е добро решение! Колкото повече я миете, толкова повече стимулирате себорейните жлези и кожата на главата ви още повече се омазнява. Един порочен кръг, който ви дава само още повече желание да миете косата си. И изглежда, че от този кръг няма излизане...Има! Знаем, че ви е омръзнало да се чудите как да прикриете омазняването с преси, кокове, конски опашки, шапки и други аксесоари? Косата функционира като кожата и ако кожата на главата има тенденция да е мазна, то тогава трябва да се приложат съответните грижи и да се избягват няколко лоши  навика. Насилваме се да мием косите си на три дена веднъж. Твърде трудно обаче за жена, живееща в град като София или друг по-голям град, където замърсяването на въздуха, както и честото спортуване, прави почти невъзможно спазването на подобен вид правило. Но нека не забравяме, че себумът, който мразим, всъщност играе огромна роля. Той позволява да хидратираме кожата на главата и косата си, предпазва от изсъхване и микроби.   

 

 

 

С какви продукти да си помогнем и как да ги ползваме?

 

 

  • Два пъти седмично можем да прилагаме маска с детоксикираща глина върху скалпа. Маската от глина за мазна кожа на косата SELECTIVE Clay mask е специално разработен продукт, чието действие е изцяло насочено към отстраняване на прекомерния мастен себум и балансиране на скалпа. Специалните съставки в комбинация с каолин (бяла глина) указват пречистващ и стягащ ефект върху скалпа, чийто краен ефект е по-здрава и красива коса. Маската също така подхранва и хидратира кожата и косата благодарение на аргановото и какаовото масло. Друг прекрасен продукт е маската с глина Re-Bodify на Biolage за възстановяване на косата и възвръщане на здравия ѝ вид.
  • Два пъти седмично е препоръчително да употребяваме шампоан, който да почисти скалпа и да регулира производството на себум. Отличен пример за такъв продукт е дълбоко почистващият шампоан на  Paul Mitchell Shampoo Two, който почиства в дълбочина бързо-омазняващи се скалпове, оставяйки косата свежа, блестяща и с плътна текстура.
  • Извън дните на лечение на скалпа можем да използваме шампоан за честа употреба, залагайки на такъв с неутрално ph. Прилага се веднъж, за да се избягва стимулирането на себорейните жлези, а изплакването е с хладка вода, за да се увеличи блясъкът. Такъв е ежедневният шампоан на Paul Mitchell Shampoo One, който нежно почиства косата и скалпа,  улеснява оформянето на стайлинга, добавя блясък и плътност в косата. Особено подходящ е и сухият шампоан за обем на KEVIN.MURPHY Fresh.Hair, който ще заличи следите от омазняване на косата и ще придаде обем на косата ви.
  • Благодарение на употребата на шампоан за мазни корени и сухи краища се разредяват миенията на косата и се увеличава обемът. Такъв е Kerastase Bain Divalent, който отлично почиства и балансира скалпа, подхранва изтощените краища, без да утежнява косата, като придава изключителна мекота и блясък на косъма, с добавени салицилова киселина и витамин B6. Добро решение в тази посока е и шампоанът за чувствителен скалп и мазни корени на Kérastase Bain Vital Dermo-Calm, който със своята хипоалергенна формула успокоява раздразнения скалп, прави косата мека и бляскава.

 

Какви трикове да приложим?

 

 

Съществуват няколко трика, които ще ви помогнат да намалите омазняването:

  • Разредете до максимум миенията на косата. Ако си стоите вкъщи, не я мийте. Чакайте възможно най-дълго. Колкото повече косата ви се хидратира по естествен начин, толкова по-малко жлезите ще изпитват нужда да произвеждат себум.
  • Използвайте адаптирани продукти, качествени продукти за добри резултати и хидратирайте  всеки ден косата си по дължината й и краищата й, за да не стимулирате себорейните жлези.
  • Избягвайте сешоара! Ако можете, срешете мокрите си коси и ги оставете да изсъхнат сами. Топлината атакува скалпа и уврежда косата. 
  • Връзвайте косите си! Не твърде силно, разбира се, за да не си причините болка или да накъсате косите си. Връзването на косата ви предпазва навлизането на микроорганизми в косите ви, както и тяхното замърсяване. По този начин ще ги задържите чисти за по-дълго време.
  • Със сигурност сте свикнали с този навик, но ако кожата Ви има тенденция да се омазнява, то избягвайте да прокарвате твърде често ръка през косите си. Знаем, че е загадъчно, дори секси, прокарването на пръстите през косите, но нека го сведем до минимум.
  • Избягвайте твърде горещото – вода, сушене, преси за коса.

 

 

И не го мислете много. Нека типът на косата ви, не снижава самочувствието ви! Ползвайте качествени продукти, грижете се и обичайте себе си! Косата ще Ви благодари !

 

 

 

 

 

 

Tumblr
Pinterest
Остави коментар