Кола маска за чувствителна кожа

 

 

Безкрайните разновидности на прoдуктите за епилация, които се срещат в търговската мрежа,  могат сериозно да ви затруднят, особено ако имате чувствителна кожа и трябва да направите правилния избор. За да се насочите към най-доброто съдържание, трябва да имате няколко неща предвид.

 

Избор на кола маска

 

За да откриете мечтания продукт, трябва да сте наясно кои съставки са полезни за кожата. Несъмнено имате нужда от повече витамини, както и подхранващи и възстановителни съставки като: алое вера, масло от шеа, витамин Е. Хлорофилът има антиоксидантни и антивъзпалителни свойства, затова е предпочитан в състава на продуктите за епилация.

 

Подготовка на кожата

 

За да избегнете възпаления, трябва да подготвите и кожата си за епилацията. Ето как:

 

  • уверете се, че преди процедура кожата е чиста и суха
  • избягвайте да обработвате зони, в които имате рана, ожулване или порязване
  • препоръчително е температурата в помещението да бъде по-ниска
  • можете мигновено да успокоите кожата след кола маска, като поставите лед или студена вода на третираното място
  • избягвайте да използвате успокояващи продукти, така увеличавате риска от допълнителни раздразнения

Восъчни ленти

 

 продукти за епилация

Те не са толкова агресивни, тъй като обезкосмявате по-малка зона. Издърпването на лентата трябва да става бързо, за да не се налага да повтаряте участъка. Иначе рискувате възпалението на кожата да се получи почти веднага. Подгответе кожата според написаните по-горе указания.

 

Ролони

кола маска цена

Това е един от най-предпочитаните начини за обезкосмяване, който се използва в козметични студиа, но е напълно приложим и в домашни условия. С помощта на нагревател, разтапяте кола маската до получаването на хомогенна смес, след което го нанасяте по повърхността на кожата. Кола маската се захваща здраво за косъма и с помощта на лента, при отстраняването му получавате перфектни резултати. Ролонът е подходящ за по-чувствителните зони на тялото, като подмишници и бикини зона.

 

Не забравяйте да се информирате за съдържанието на продукта за епилация, преди да го закупите.

09/09/2019 0 Коментар/и
Tumblr
Pinterest
Остави коментар