Правилно почистване на лицето

Правилната грижа за кожата на лицето е от изключителна важност, ако искаме да се радваме на копринена гладка кожа и равномерен тен. 

Често се случва да станем сутрин да измием на бързо лицето със студена, вода да сложим крем, грим и да тръгнем по задачи. Внимание! Лицето е много чувствително и трябва да му обърнем необходимото внимание, ако не се грижим добре за него, то съвсем скоро ще ни го покаже с появата на пъпки, неравномерен тен и отделяне на прекалено много себум и съответно неприятно лъщене. Ако искате да положите правилната грижа за лицето, ние ще Ви дадем няколко насоки.

Да почистим лицето, защо е толкова важно?

През целия ден кожата на лицето ни е подложена на стрес, тя е в непрекъснат контакт с околната среда, която не е много приятелски настроена към нея. Вятъра, мръсния въздух, УВ лъчите, грима всичко това може де увреди и дебалансира нежната ни кожа. Освен това някои кремове за лице, пудра, фон дьо тен запушват порите и кожата не може да диша.

По принцип водата е най-полезна за кожата ни, но някои от продуктите, които слагаме върху нея не могат да се отмият само с чиста вода и тук на помощ идват правилните качествени продукти, с които ще премахнем остатъците от грима и замърсяванията, ще отпушим порите и ще дадем на кожата отново възможността да диша пълноценно, без да я изсушаваме и дехидратираме. Важно е да знаем, че водата която използваме не трябва да е много топла, защото това дехидратира кожата, не трябва и да е прекалено студена, защото това дразни капилярите.

Нашият съвет: Използвайте винаги хладка вода.

Не мийте често лицето!

Прекален светец и Богу не е драг, казват с право старите хора. Прекалено честото миене на лицето нарушава водно липидния слой на кожата и ще доведе до свръх производство на себум, това до неприятно лъщене на кожата и появата на пъпки.

Нашия съвет: Напълно достатъчно е да миете лицето си сутрин и вечер. Сутрин, защото през нощта кожата е отделяла токсини, които трябва да отмием и вечер, за да отстраним замърсяванията натрупани през деня.

Избор на грешен продукт!

Ако поддържаме добра хигиена на кожата и въпреки това непрекъснато ни излизат пъпки и зачервявания (без да имаме здравословен проблем), означава че сме избрали твърде агресивни продукти. Използвайте качествени почистващи продукти, те поддържат кожата ни винаги балансирана и добре хидратирана.

Нашия съвет: Най – добре да използвате продукти от една марка и линия, защото те най-добре и оптимално се допълват и ще усетите истинския резултатат.

А тези от вас, които страдат от акне е най-добре да подберат козметиката, която ще ползват след консултация с лекар или козметолог.

Мръсни ръце!

Винаги си измивайте ръцете, преди да измиете лицето, защото в противен случай вероятността да Ви излязат пъпки е доста голяма.

Нашият съвет: Много хора имат лошия навик през деня да пипат лицето си с мръсни ръце, това е навик от който трябва да се отучим.

 

Подсушаване на лицето!

Тук много от нас допускат грешка, след като сме почистили правилно лицето, запазвайки неговия оптимален хидробаланс е необходимо и правилно да го подсушим . В никакъв случай не търкайте с кърпата лицето

Нашия съвет: Внимателно с кърпа, разбира се която е индивидуална нежно потупайте лицето, за д отстраните влагата.

Отнасяйте се към кожата на лицето внимателно и нежно, тя ще Ви се отблагодари. Ние обърнахме внимание на най-честите грешки които се допускат, тези съвети се отнасят и при грижа за кожата на цялото ни тяло.

Posted by Beautymall 16/09/2019 0 Коментар/и
Tumblr
Pinterest
Остави коментар