Kалций извлечен от вкаменени коралови рифове Biovea

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 40 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea30
  • Наличност: В наличност
  • 40.30 лв
  • Цена в Бонус точки: 806

Kалций извлечен от вкаменени коралови рифове Biovea

Калции от корали Biovea 120 капсули

За здрави кости и зъби. Усвоява се по-добре от другите форми на калций. Предпазва от остеопороза. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане. Поддържа нормални нивата на PH. Оптимално усвояема форма на калций.

Състав в доза: Vitamin A (beta carotene) 3000IU; Vitamin C (ascorbic acid) 30mg; Vitamin D (cholecalciferol) 820IU; Vitamin E (d-alpha tocopherol) 30IU; Vitamin K (phytonadione) 80mcg; Vitamin B1(thiamine HCL) 1.5mg; Vitamin B2 (riboflavin) 1.7mg; Vitamin B3 (niacinamide) 15mg; Vitamin B5 (pantothenic acid) 10mg; Vitamin B6 (pyridoxine HCL) 2mg; Vitamin B9 (folic acid) 400mcg; Vitamin B12 (cyanocobalamin) 5mcg; Calcium (from coral calcium) 1000mg; Iodine (from kelp) 50mcg; Magnesium (from coral calcium and citrate)500mg; Zinc (zinc citrate) 8mg; Selenium 35mcg; Copper 3mg; Manganese 1.5mg; Chromium (chromium picolinate) 120mcg; Boron 1mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат 4 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар. Дозата може да бъде разделена между две или повече хранения.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Какво представлява кораловият калций и какъв е произходът му?

Кораловият калций е калциева сол, извлечена от вкаменени коралови рифове. Живите коралови рифове са застрашени и не могат да бъдат използвани, без да се нанесе значително увреждане на екосистемата. Затова кораловият калций се добива чрез смилане на повърхностните варовикови наноси, които някога са били част от кораловия риф. Калцият от коралите трябва да се пречисти за отстраняване на замърсяванията от околната среда. Кораловият калций на BIOVEA се добива по безопасен за природата начин от източници, намиращи се над морската повърхност. След години проучвания е открито, че малко количество обработен корал, добавено към каквато и да е течност, увеличава нейното pH и я прави по-алкална. Учените също установяват, че коралът неутрализира отпадните продукти във водата и добавя редица важни минерали, които често изчезват при обработка на местните водоизточници. Дори във вода, съдържаща вредни елементи като хлор, бактерии, тежки метали и флуорид, може да се постигне точния баланс на pH.

Преди повече от десетилетие японското правителство разрешава добиването на коралов пясък санго. Коралът санго е единственият корал от 2 500-те познати вида, който притежава такива здравословни свойства и единственият, който се среща в изобилие в Окинава, Япония. Над 4 млн. японци консумират коралов калций всеки ден (включително много световно признати лекари). Най-дълго живелият човек на света според „Книгата на рекордите за Гинес” е Шигечийо Изуми от остров Токуношима, Япония. Учени откиват, че голяма част от обитателите на острова са физически здрави, с голяма продължителност на живота и с много ниска заболеваемост. Отговора на проучванията им бил, че водата, която островитяните пиели, била различна от водата навсякъде по света. Островите били образувани от корали санго, които химически много наподобяват състава на човешките кости. Когато вали дъжд, той се процежда през тези древни корали, приемайки от тях минерали и други елементи, които правят водата уникална. Тя не само че съдържа много минерали, но е и силно алкална, с pH между 7 и 8.5.

CORAL CALCIUM PLUS на BIOVEA съдържа както калций, така и магнезий, витамин D, цинк, мед и манган, които увеличават абсорбирането и използването на калция от организма.Витамините А, В-комплекс, С, D, Е, К и богатият набор от минерали спомагат за комплексният полезен ефект на формулата за организма.

Как действа кораловият калций?

Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на коралов калций е от голямо значение за поддържането на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Калцият е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопороза, алергични и кожни заболявания като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Кораловият калций съдейства за поддържане на нормалните нива на pH и за преминаване на хранителните вещества през клетъчните мембрани. Спомага за намаляване на киселините в стомаха, като нормализира стомашната киселина. Понижава кръвното налягане. Калцият играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, регулиращи храносмилането и обмяната на веществата.
 

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност

Етикети: Калции от корали Biovea 120 капсули