Ексктракт от органична Ацерола - Природен имуностимулатор

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 34 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea14
  • Наличност: В наличност
  • 34.00 лв
  • Цена в Бонус точки: 680

Ексктракт от органична Ацерола - Природен имуностимулатор

Ексктракт от органична Ацерола Biovea 500mg

Природен имуностимулатор, благоприятно повлиява възстановителните функции на организма, ефективен антиоксидант. Богат източник на Витамин С, А, В1, В2, В5, магнезий, калций, желязо и др. Допринася за намаляване на риска от алергични състояния. Подкрепя сърдечно-съдовата система и предпазва кръвоносните съдове. Влияе благоприятно при заболявания на коронарната артерия. Съществена за производството на колаген, подпомага зарастването на рани и спомага за здрави венци.

Съставки: Органичен Витамин С 100mg (от органична Ацерола - плодов екстракт), екстракт от органична Ацерола плод 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба:  Да се приема 1 капсула два пъти дневно между храненията или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Какво представлява органичната ацерола?

Ацерола (Malpighia glabra), известна също като барбадоска череша, е тропически плодоносен храст или малко дърво от семейство Malpighiaceae. Среща се от Южен Тексас през Мексико и Карибите до Перу и Бахия в Бразилия. Отглежда се също така в Индия. Ацеролата е отличен източник на витамин С. Съдържа от 1 до 4.5% витамин С (1,000 to 4,500 mg/100 g) в ядивната част на плода. Това далеч надвишава съдържанието на витамин С в обелените портокали (около 0.05 или 50mg/100g).

Витамин С е есенциален коензим, необходим за нормалната функция на метаболизма. Много животни могат да синтезират витамин С от глюкозата; въпреки това човешкия организъм трябва да си набави витамина изцяло от хранителни източници. 

Защо да приемаме  органична ацерола?

• Противоалергични и противовирусни свойства: Витамин С е необходим за производството на колаген – „лепилото”, което подсилва много части на тялото, като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С също играе важна роля за зарастването на рани и като естествен антихистамин. Този витамин също помага за образуването на чернодробната жлъчка, за справянето с вирусите и за детоксикация на алкохола и други вещества.

• Антиоксидант: Антиоксидантните способности на ацеролата и витамин С предпазват пушачите, както и хората, изложени на тютюнев дим, от вредните ефекти на свободните радикали. Контролирано изпитание разкрива способността на 3g витамин С, приемани от пушачи 2 часа преди да бъдат изложени на цигарен дим, да намалява уврежданията от свободните радикали и окисляването на LDL-холестерола, свързвани с излагането на цигарен дим. Намалява се спада в общата антиоксидантна защита, причинен от тютюневия дим. Тези благоприятни ефекти не се наблюдават при непушачите при нормални условия (без излагане на действието на свободните радикали).

• Холестерол: Действайки като антиоксидант, една от най-важните функции на витамин С, е да защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. (Само когато LDL е увреден, холестеролът води до сърдечни заболявания, а витамин С може да бъде един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL.) Витамин С може също да защити от сърдечни заболявания чрез намаляване на нееластичността на артериите и тенденцията за натрупване на плаки.

• Детоксикация: Витамин С защитава организма от натрупването или задържането на токсичния метал олово. В едно предварително проучване хора с високо съдържание на витамин С в кръвта значително намаляват риска от прекалено високи нива на олово. В контролирано изпитание мъже пушачи с умерено високи нива на олово приемат добавки от 1 000mg на ден витамин С, от 200mg на ден витамин С и плацебо. Само при онези, приемали по 1 000 mg на ден витамин С, се наблюдава спад на оловото в кръвта, при това драстичен.

• Диабет: Съобщава се, че витамин С намалява активноостта на ензима алдоза редуктаза при хората. Алдоза редуктазата е ензим, отговорен за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците на хора, болни от диабет. Това натрупване се смята, че е отговорно за упадъка на тези части на организма, причинен от диабета. Следователно, възпрепятстването на дейността на алдоза редуктазата на теория помага на хората с диабет.  

• Очно здраве: Според доказателствата нивата на витамин С в очите намаляват с възрастта и допълнителният му прием компенсират този спад, като вероятно намалява риска от развитието на катаракт. В някои, но не във всички изследвания, здравите хора съобщават, че по-често приемат витамин С и витамин Е като хранителни добавки от хората, които имат катаракт.

• Сърдечно здраве: Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния окис. Азотният окис е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което впоследствие води до намаляване на кръвното налягане и помага за предотвратяване на спазми на артериите в сърцето, които в противен случай водят до инфаркт. Витамин С предизвиква обрат в дисфункцията на клетките, покриващи вътрешните стени на кръвоносните съдове. Нормализирането на функцията на тези клетки може да предпази от сърдечни заболявания.

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност