Минерали за укрепване на имунната система

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 56 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea55
  • Наличност: В наличност
  • 56.10 лв
  • Цена в Бонус точки: 1122

Минерали за укрепване на имунната система

Комплекс минерали Biovea 180 таблетки

За правилният растеж и развитие на тялото, нормалната обмяна на веществата и храносмилането, ензимната активност и всички биохимични реакции в организма. Укрепва имунната система. Увеличава съпротивителните сили на организма срещу стреса и болестите. Подобрява мозъчната дейност, сърдечната и мускулната функция.

Съставки в доза: Калций (от калциев каронат, хелат, цитрат) 1000mg; , Йод (от келп - калиев йодит) 150mcg; Магнезий (като магнезиев оксид, цитрат, хелат) 500mg; Цинк 22.5mg; Селен (като 1 - селнометионин) 50mcg;  Манган (като манганов аминокиселинен хелат) 5mg; Хром (като хромен хелат) 100mcg; Молибден ( като молибденов глицинат хелат) 50mcg; Калий  ( като калиев аминокиселинен хелат) 99mg ; Витамин D (като холекалциферол) 200 IU; Л-глутаминова киселина HCI 50mg; Борон ( като борен глицинат комплекс) 3mg; Ванадий ( като ванадил сулфат) 50mcg

Употреба: Да се приемат 2 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 180таблетки

Какви минерали се съдържат в Multi-Mineral на Biovea и как действат те?

· Калций: Калцият е основен минерал, който присъства в най-големи количества в организма. Има многобройни важни функции. Способността за абсорбиране на калция намалява с възрастта. Ако тялото не получава достатъчно калций, то го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на калций е от голямо значение за поддържане на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане.  

·  Хромен пиколинат: Смята се за най-добрия източник на хром. Хромът е микроелемент, крайно необходим на организма. Той увеличава ефекта от инсулина в организма, подобрявайки способността за усвояване на глюкозата и така води до по-добро кръвообращение, и поддържане на нормални нива на кръвната захар. Спомага за по-голяма енергичност, изгарянето на мазнините и натрупването на мускулна маса.

· Мед: Въпреки че медта е микроелемент, необходим само в малки количества, той влияе на правилното протичане на редица важни процеси. Влияе положително на костите, имунната система, кожата, косата и др.

·  Йод: Минерал, необходим за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които поддържат нормалната обмяна на веществата в клетките на организма. Хора, които избягват млечните храни, морските продукти, обработените храни и йодираната сол има опасност да развият дефицит на йод. Йодният дефицит може да причини занижена функция на щитовидната жлеза, гуша и кретенизъм.

·  Желязо: Помага за снабдяването на целия организъм с кислород посредством червените кръвни телца. То също участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Желязото доставя жизненоважната енергия за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, аминокиселини, хормони и невротрансмитери. Други важни дейности, изискващи желязо, са детоксикацията на черния дроб, обмяната на мастните киселини, синтезът на карнитин и невротрансмитерите серотонин и допамин. Желязото е съществено за производството на колаген и еластин, които осигуряват целостта и еластичността на органите и тъканите.

·   Манган: Основната роля, която изпълнява манганът е на коензим в редица метаболитни процеси. Той помага на организма да произвежда енергия от храната, участва в работата на щитовидната жлеза и в образуването на костна тъкан. Манганът е свързан и с функционирането на имунната система и може да подпомогне възстановяването на мускула при разтягания и навяхвания. Подпомага транспортирането и усвояването на минералите, което поддържа кожата, костите и хрущялите здрави. Манганът е популярна хранителна добавка сред атлетите, които консумират храна, богата на протеини.

·    Магнезий: Важен за стотици химични реакции в организма. Действа като коензим за правилното функциониране на нервите и мускулите, за образуването на кости и енергийния метаболизъм. От особена важност е за нормалната сърдечна функция. Допълнителният прием на магнезий е необходим за много хора. Магнезият подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Съдейсва за спиране образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане. Някои от причините за магнезиев дефицит са: хранителен режим богат на обработени храни, висок прием на калций, стрес, интензивна физическа активност, алкохолизъм и употребата на определени медикаменти.

·   Молибден: Компонент е на важни реакции, които пречистват черния дроб. Молибденът е концентриран основно в черния дроб, бъбреците, костите и кожата.

· Калий: Подпомага щитовидната, надбъбречната жлеза и бъбреците. Съдейства за контролиране на водния баланс в организма и пренасянето на хранителните вещества в тялото. Спомага за понижаване на кръвното налягане. Предпазва от загуба на костна маса и остеопороза. Намалява риска от сърдечен удар. Допринася за поддържане на нормална бъбречна функция. Важен за предаването на нервните импулси и мускулните съкращения. Срещу астма и възпалителни чревни болести.

· Селен: Селенът е неизменна част от антиоксидантния ензим глутатион пероксидаза. Селенът спомага за предпазването на клетките от действията на свободните радикали, които се произвеждат по време на нормалния кислороден обмен на веществата.

·  Витамин D: Основната биологична функция на витамин D е да поддържа нормални кръвни нива на калция и фосфора. Витамин D спомага за усвояването на калция и поддържането на здрави кости. Той съдейства за минерализацията на костите съвместно с редица други витамини, минерали и хормони. Без витамин D костите изтъняват, стават чупливи, меки или се деформират. Витамин D предотвратява рахита при децата и остеомалацията (омекването на костите) при възрастните – костни заболявания, водещи до дефекти, отслабващи костите.

·  Цинк: Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Въпреки че организмът не произвежда цинк самостоятелно, този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това изненадващ брой хора не получават достатъчно от този минерал чрез храната. Смята се, че цинкът укрепва имунната система чрез, подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството й на бели кръвни телца. В допълнение, автоимунни заболявания (хронични болести, свързани с неправилното функциониране на имунната система, като лупус, ревматоиден артрит или фибромиалгия) могат да се повлияят благоприятно от допълнителния прием на цинк. Наличието на прекалено малко цинк се свързва с отслабена имунна система при по-възрастните хора. Полезен е и в борбата с настинките и симптомите на грип.


Кой се нуждае от Multi-Mineral на Biovea?

· Хора в зряла възраст: За правилна обмяна на веществата и добро храносмилане, зарастване на рани, увеличаване на съпротивителните сили на организма срещу стреса и болестите

· Хора в напреднала възраст: Укрепва имунната система, активира редица ензими, подпомага мозъчната дейност, правилната мускулна функция, особено сърдечната.

 
Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност