Коприва - естествен противоалергетик Biovea Nettles

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 19 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea56
  • Наличност: В наличност
  • 19.90 лв
  • Цена в Бонус точки: 398

Коприва - естествен противоалергетик Biovea Nettles

Коприва - естествен противоалергетик Biovea Nettles 400mg

Подпомага дихателните пътища и облекчава симптомите на сенна хрема. Естествен противоалергетик и тонизатор. Подобрява здравето на пикочните пътища. Облекчава болката при артрит.

Съставки: Коприва 400mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 2-3 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

Какво представлява копривата и какъв е произходът й?

Обикновената коприва (Urtica dioica or urens) отдавна се слави със своите тонизиращи свойства, а скоро бе открито, че е полезна за синусите при смяната на сезоните. Копривата на Biovea е изсушена чрез замразяване, за да се съхрани силата на активните й съставки, съдържащи се в копривните власинки и листата. Благодарение на този процес нашата коприва доставя на организма всички полезни вещества, присъщи на растението коприва.

Обикновената коприва се среща в Европа, Азия, както и в Северна Америка. Височината й е около 25 см, но може да достигне и 70-90 см. Вирее на почви, които са богати на азот. Всички коприви парят, но това им качество изчезва, след като бъдат изсушени или сготвени. Копривата е ценен тонизатор след дългите зимни месеци, тъй като е силен естествен източник на много витамини и минерали.

Копривата е богата на витамин А и С и на хранителни вещества, сред които калций, магнезий, бор, желязо, йод, силиций, сяра, калий, хлорофил, хистамин, холин, серотонин, глюкохинони, биофлавоноиди, танини и аминокиселини. Тя съдържа необичайно високо за растение количество белтък (40%). И тъй като е наситена с такова богатство от хранителни вещества, тя е цялостен тонизатор, подсилващ организма. Тя е полезна при лечение на анемия, а високото съдържание на витамин С гарантира, че желязото ще се усвои правилно в организма.

Защо да приемате коприва?

• Пикочопроводни пътища: Копривата оказва умерен диуретичен ефект, което обяснява защо надземната част на копривата се използва широко при лечение на заболявания на пикочопроводните пътища, като инфекции на пикочния мехур, например. Диуретиците се използват също за понижаване на високото кръвно налягане. Съвременни изследвания с хора и лабораторни животни потвърждават, че копривата увеличава производството на урина. В комбинация с приемането на голямо количество вода тя е одобрена от Федералния институт по лекарствените средства и медицински продукти в Германия (германската държавна агенция, която оценява безопасността и ефективността на билковите продукти) за лечение на възпаления на пикочопроводните пътища и за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците. 

• Артрит / мускулна болка: Надземната част на копривата се използва за лечение на мускулни болки и артрит. Копривата може да противодейства на произвежданите от тялото химикали, предизвикващи възпаления (особено тумор-некрозния фактор-алфа). Следователно копривата оказва противовъзпалителен ефект. Смята се също, че химичните вещества в копривата намаляват усещането за болка и пречат на нервите да изпращат сигналите за болка. Всички тези ефекти намаляват болката и сковаването от артрита и други подобни състояния. Копривата може да облекчи и други възпалителни процеси като колит.

• Сезонни алергии: Копривата намалява количеството на хистамин, който се произвежда от тялото в отговор на алергена. Алергенът е вещество, което може да предизвика прекомерен имунен отговор при хора, които са чувствителни към него. Такъв алерген е например цветният прашец (поленът). Чрез това свое потенциално свойство копривата е полезна за намаляване на симптомите на алергия. 

Какви са научните доказателства за действието на копривата?

В контролирано с плацебо изследване с участието на 98 души е установено, че копривата, изсушена чрез замразяване, е умерено или високоефективна при голяма част от тях при лечение на сезонния дискомфорт. Съвременни изследвания ин витро върху замразено-изсушена коприва показват, че тя частично възпира производството на арахидонова киселина и левкотриени. Тази функция е изключително важен аспект от действието на замразено-изсушената коприва върху дихателната система и може да изчезне при продукти, които не са изсушени чрез замразяване.

Друго изследване показва, че екстрактът от замразено-изсушената коприва води до положителни резултати в лечението на алергичен ринит. Доказателствата, които дава народната медицина, са многобройни. Д-р Джеймс Дюк се позовава на д-р Андрю Уейл, който бил удивен от „драматичния” ефект на замразено-изсушената коприва върху симптомите на алергия.

Какво количество трябва да се приема?

Обичайната ежедневна доза варира между 400-1200mg. по време на алергичния сезон. Могат да се приемат от 2 до 3 капсули от 400mg.

Противопоказания:
• Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с лекар, преди да използвате коприва.
• Понякога, хора, приемащи коприва, могат да получат леко стомашно разстройство. В такива случаи копривата трябва да се приема с храна.

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност

Етикети: Коприва - естествен противоалергетик Biovea Nettles 400mg