Повишава паметта и концентрацията

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 45 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea45
  • Наличност: В наличност
  • 45.90 лв
  • Цена в Бонус точки: 918

Повишава паметта и концентрацията

Подобрява функцията на мозъка Biovea Lecithin 120 таблетки

Подпомага здравословните функции на нервната система и предаването на нервните импулси. Подобрява мозъчната функция. Повишава паметта и концентрацията. Подобрява разграждането на мазнините и функцията на черния дроб. За защита на стомаха, червата и черния дроб от токсини и вредни ефекти на някои лекарствени терапии. Поддържа здравословен баланс на холестерола и функциите на клетките в организма.

СъставкиLecithin (from soy) 1200mg; 15% phosphatidylcholine: 180mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсули веднъж или два пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Какво е лецитин?

Биохимично лецитинът е липид, принадлежащ към клас, познат като фосфолипиди, и е компонент на всички живи клетки. Играе важна роля в почти всички биологични процеси - включително предаването на нервните импулси, дишането и произвеждането на енергия. Физиологически лецитинът е неизменна част от всички органи и жлези. Самият мозък е съставен от около 30% фосфолипиди. Миелиновите решетки, които предпазват мозъка, гръбначният стълб и многобройните нервни влакна са почти 2/3 лецитин. Жизненоважни органи като черния дроб, репродуктивните органи и мускулите също притежават висока концентрация на фосфолипид. Фосфолипидите са и сред основните съставни части на всички клетъчни мембрани. Функцията на мембраните се състои в транспортиране на хранителните вещества и отпадъците, регулиране на вътрешното клетъчно налягане и осъществяване на йонен обмен. Лецитин е изключително важен за биологичните функции на всички органи, в които се съдържа.

Как действа лецитинът?

Лецитинът съдържа много различни съставки – холин, инозитол, линолова киселина, фосфатидилсерин, здравословни мастни киселини и фосфор. Той поддържат клетъчните мембрани здрави. При недостиг на лецитин, стената на клетката може да стане по-твърда, което ограничава притока на хранителни вещества във клетката и изхвърлянето на отпадъците вън от нея. Това води до преждевременно стареене на клетките. Съставките на лецитина участват в и други важни клетъчни функции. Като доставчик на холин лецитинът е необходим за поддържане на целостта на клетъчната мембрана и за улесняване на движението на мазнините в клетките и вън от тях, както и на йоните, отпадъците и хранителните вещества. Невротрансмитерът ацетилхолин също съдържа лецитин като свой компонент. Заради природата си на холин лецитинът е препоръчван като средство за подсилване на паметта чрез подобряване на когнитивната функция и за забавяне на дегенеративни заболявания на нервната система. Лецитинът също е ценен като синтезатор на мазнините, като подобрява процеса на разлагането и усвояването им от клетките.
Съдържащите се холин и инозитол са вещества, които изгарят мазнините и предотвратяват мастната дегенерация на черния дроб, както и намаляват холестерола и триглицеридите в кръвта.
Фосфорът влиза в състава на костната тъкан и фосфолипидите на мембранните структури на клетките, поддържа киселинно-алкалното равновесие.
Линоловата киселина е омега-6 мастна киселина, която подпомага за поддържането на здравословни нива на холестерол, подсилва ставите и сухожилията, сърдечно-съдовата система.

Защо трябва да приемате лецитин?

За да мозъка си да работи по-добре, трябва да приема допълнително лецитин. 25% от теглото на вашия мозък се дължи на фосфолипидите. Много други жизненоважни органи като черния дроб, мускулите и репродуктивните органи съдържат големи количества фосфолипиди. Най-често срещаният фосфолипид е лецитинът. Лецитинът също е препоръчителен за хора, страдащи от различни заболявания. Доказано е, че лецитинът облекчава екземите, жлъчните кризите, чернодробните проблеми и маниакалните депресии.
 

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност

Етикети: Подобрява функцията на мозъка Biovea Lecithin 120 таблетки