Успоковява и подпомага релаксацията Biovea

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 30 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea42
  • Наличност: В наличност
  • 30.40 лв
  • Цена в Бонус точки: 608

Успоковява и подпомага релаксацията Biovea

Успокоява и намалява тревожността Biovea L-theanine 60 капсули

Успоковява и подпомага релаксацията, без да предизвиква сънливост. Намалява тревожността и симптомине на ПМС. Увеличава концентрацията, подобрява способността за учене и продуктивноста. Понижава кръвното налягане и стреса.

Състав: L-теанин 150мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема по една капсула дневно или на всеки 8 часа, ако е необходимо или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Какво е Теанин?

Теанинът е проектиан да поддържа спокойствието и релаксацията, без да предизвиква сънливост. Теанин се извлича от листата на Зеления чай. L-теанин е уникална аминокиселина в свободна форма, намираща се само в чаевите растения и гъбите Xerocomus и някои водове чай от рода Camellia, C. Japonica и C. Sasanqua. L-теанин е релаксант и повишава алфа вибрациите, които провокират психическата и физическата релаксация, намаляват стреса и тревожността, без да причиняват сънливост.

Как действа Теанин?

Стресът и безпокойството са състояния, които могат да скъсят продължителността на живота. Стресът може да увреди психиката. Това може да доведе до неблагопрятно реагиране на ситуации, като чувство на неудовлетвореност, враждебност или дори нараняване. Стресът бавно разрушава имунната система, намалява резистентността към болести и по този начин позволява на дегенеративни и опортюнистични заболявания да се проявят. Стресът е причина за депресия. Цялото население е подложено на стрес. В проучване от 1998г. Почти 65% от възрастното население показват, че са били под голям стрес.

Проучванията показват, че жените приемащи дневно 200мг L-теанин имат по-ниска честота на ПМС симптомите. Тези симптоми са включително физически, психически и социални. Като цяло се наблюдава значително облекчаване на ПМС симптомите от L-теанин.

Какви са научните изследвания и доказателства за действието на L-теанин?

Въпреки че ползата от пиене на зелен чай е известна от древността и се предава през поколенията, научни изследвания върху въздействието му започнаха едва през средата на деветдесетте години на двадесети век, когато беше изолирана и химически проучена съставката L-теанин, която е в основата за полезните въздействия на японския зелен чай.

В началото на 2000г. вниманието на учените се насочва към физиологичните механизми на действие и различните ефекти върху функциите на организма и специално върху нервната система. Това са изследвания върху животни, върху клетъчни култури от мозъчна тъкан и върху здрави доброволци, извършени в университетски центрове в различни страни на света и особено от японски учени. Научните изследвания доказват, че L-теанин прониква през кръвно-мозъчната бариера се разпространява в междуклетъчните пространства на мозъка и мозъчните клетки (астроцитите - имащи отношение към мозъчния обмен и невроните-функционални единици провеждащи възбуждането) и осъществява задръжни процеси (регулиращи възбудните).

L-теанин по химическа структура е подобен на глутамина, една от трите аминокиселини, имащи отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка - глутаматна киселина, гутамин и гама-амино бутерова киселина (GABA). Глутаматната киселина е трансмитер (химичен предавател) на възбуждането, гама-амино бутеровата киселина е трансмитер на задържането, а глутамина има роля в обмена и в синтеза на GABA. L-теанин се намесва, като сходен химически във въздействията, които упражнява глутамина и поради това влияе на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка. Проучванията върху опитни животни показват, че дори повтарящи се изключително високи дози L-теанин не предизвикват никакви негативни психологически или физически ефекти. L-теанин може да подпомогне имунната система на тялото, когато то се, бори с инфекция, като увеличава способността на Т-клетките да се борят със заболяването.

Според едно проучване на Института за психично здраве на Япония, 200мг. от L-теанин взет преди лягане подобрява качеството на съня, така че участниците са се събуждали "по-отпочинали" след един „по-ефективен" сън, без необходимост да спят по-дълго.

В редица нови изследвания проведени в Япония, САЩ, Германия, Швейцария, Китай и др. се доказва полезното действие на L-теанин.

L-теанин повишава нивото на гама-аминобутеровата киселина, която има успокояващ ефект, както и повлиява стойностите на серотонина и допамина, имащи отношение към двигателноста, бодроста и доброто настроение („химия на щастието"). По този начин се постига релаксация, запазвайки способноста за дейност.

Изследвания при животни и хора са доказали още положителния ефект на L-теанин върху кръвообращението на мозъка, нормализиране на кръвното налягане, положително влияние върху имунната система и противо-туморен ефект, както и действието на L-теанин като антиоксидант, съхраняващ живота на нервните клетки, включително и при недостатъчност на кръвоснабдяването на мозъка.

L-теанинът е одобрен през 1994г. от японското Министерство на здравеопазването, за използване в храните и понастоящем се използва в повече от 50 хранителни продукта.

През 1998г. L-теанин е носител на награда за най-добър нов продукт, а през 2000 г. L-теанин е носител на награда за най-здравословен продукт.

2006-2007г. Японско експериментално изследване върху животни показва невропротективен ефект при локална недостатъчност на мозъчното кръвообращение.

2007г. Японско изследване показващо, че L-теанин намалява психологичния и физиологичния стрес.

2007г. Немско изследване показващо, че изпиването на напитка от зелен чай освободен от кофеин и обогатен с L-теанин повлиява човешката ЕЕГ по благоприятен начин.

За L-теанин има общо над сто проучвания публикувани в най-реномирани научни списания.Те определят L-теанин, като продукт, който, подобрява концентрацията, създава усещане за спокойствие и релакс, намалява умствения и физически стрес и подобрява качеството на съня и улеснява запаметяването при учене, намалява негативните ефекти от кофеина, засилва имунната система, намалява симптомите на предменструалния синдром, нормализира кръвното налягане,съхранява живота на нервните клетки включително и при недостатъчност на кръвоснабдяването на мозъка.

 

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност

Етикети: Успокоява и намалява тревожността Biovea L-theanine 60 капсули