Biovea Lycopene спомага за забавяне стареенето на кожата

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 32 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea48
  • Наличност: В наличност
  • 32.50 лв
  • Цена в Бонус точки: 650

Biovea Lycopene спомага за забавяне стареенето на кожата

Мощен антиоксидант Biovea Lycopene 60 таблетки

Ограничава опасността от ракови и сърдечно-съдови заболявания. Мощен антиоксидантен ефект. Спомага за забавяне стареенето на кожата, оказва превенция срещу старчески петна. Влияе благоприятно върху обмяната на холестерола. Подпомага храносмилателната система и зрението.

Съставки: Ликопен (от домати) 10 mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер.

Какво е ликопен?

Ликопен е удивително хранително фитовещество. Съвременните изследвания разкриват неговите антиоксидантни свойства и го определят като важно съединение, съдържащо се в червените домати. Дори и да спазвате хранителен режим, богат плодове и зеленчуци, за постигане на оптимално здраве, набавянето на необходимата ежедневна доза ликопен може да се окаже трудно. Biovea предлага възможност да обогатите храната си с това здравословно съединение чрез лесните за прием дражета ликопен.

Интересът към ликопена расте непрекъснато заради редицата съвременни епидемиологични проучвания, според които ликопенът може да намали опасността от рак и сърдечно-съдови заболявания. Хранителен режим, богат на каротеноиди, се свързва с няколко здравословни ползи за организма. Ликопенът притежава уникални структурни и химически характеристики, на които се дължи биологичната му активност в човешкия организъм.

Как действа ликопенът?

Много от здравословните въздействия на ликопена се дължат на неговото свойство да предпазва клетките от окислителни увреждания. Макар че не са проведени достатъчно изследвания върху ликопена в сравнение с другите каротеноиди, проучванията разкриват, че ликопенът е доста по-силно средство за прочистване от кислородните радикали от другите основни каротеноиди в храната.

Ликопенът се свързва с възможността за намаляване на риска от развитие на рак на дебелото черво. Наскоро публикувано голямо изследване в Италия показва намаляване на опасността от рак на дебелото черво (коефициент на вероятност 0.49-0.68) при участници, консумирали доматени продукти всеки ден в сравнение с такива, консумирали доматени продукти един път в седмицата.

Обратната зависимост между рака на гърдата и ликопена също се проучва. Съвременно изследване в Бостън разглежда връзката между ликопена в гръдната тъкан и риска от рак на гърдата. Проучванията върху плъхове показват, че когато те се третират с обогатено с ликопен екстракционно етерично масло от домат, развиват по-малко като количество и по-малки като размер тумори от контролната група плъхове.

Връзката между ликопена и сърдечно-съдовите заболявания също е изследвана. Учените правят предположения, че ликопенът може да повлияе положително върху метаболизма на холестерола заради антиоксидантните си свойства. Изследователите допускат, че ликопенът е способен в умерена степен да понижи стойностите на холестерола.

Има ли странични ефекти?

Ликопенът е нетоксичен и често присъства в хранителния режим. Не са известни странични ефекти.

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност

Етикети: Мощен антиоксидант Biovea Lycopene 60 таблетки