Калции 1000мг + Магнезии 500мг

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 59 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea98
  • Наличност: В наличност
  • 59.40 лв
  • Цена в Бонус точки: 1188

Калции 1000мг + Магнезии 500мг

Калции и Магнезии Biovea Calcium 1000mg + Magnesium 500mg

За здрави кости и зъби. Оказва превенция срещу остеопороза. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Спомага при алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане. За здрава репродуктивна система и простата. Оказва протекция срещу свободните радикали и подкрепя имунната функция. Формула с оптимално усвояване.

Състав в доза: Калций 1000 мг; Магнезий 500 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приемат 3 капсули дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 250 капсули в контейнер.

Калций и магнезий: работят заедно в синергия
• Допринасят за здрави кости и зъби
• Необходими хранителни вещества за доброто кръвосъсирване
• Съдействат за здравословните нива на холестерола
• Необходими за нормалната мускулна функция
• Регулират предаването на нервните импулси

Калцият и магнезият са съществени за много функции в организма, особено за костната плътност и здравина. Те също така са важни за поддържане на здравето на мускулите и нервите. Препоръчителното съотношение на калция към магнезия е 2:1.
Макар че калцият е най-важният минерал за костната минерализация и за калцирането, качеството на образуваните калциеви кристали зависи от магнезия. Когато количеството на магнезия е недостатъчно, калциевите кристали са по-слаби и не могат да предотвратят фрактурите. Това се случва независими от препоръчителната дневна консумация на калциеви добавки. Мускулната функция изисква и магнезий, и калций; калцият помага на мускулите да се свиват, а магнезият – да се отпускат.

Какво представлява калцият?
Калцият е най-обилният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа приблизително 1134g) и 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Останалата част от калция се намира в кръвоносния поток и флуидите, обграждащи клетката. Калцият е минерал от първостепенно значение с многобройни биологични функции. Усвояването на калция се влошава с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той ще го открадне от костите, правейки ги по-порести и крехки. Не е пресилено да се каже, че допълнителният прием на калций е от крайна необходимост за поддържането на силни и здрави кости и за забавянето на загубата на костно вещество.

Как действа калцият?
Калцият е известен предимно с това, че допринася за здравината на костите и зъбите. Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Но той също спомага за поддържане на нормални нива на pH, за преминаване на хранителните вещества през клетъчната мембрана, и предотвратява и намалява загубата на костна плътност. Калцият може също да помогне за намаляване на киселините в стомаха чрез нормализиране на стомашната киселина. Той е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопороза, алергични и кожни заболявания като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият е важно хранително вещество за понижаване на кръвното налягане, необходим за съкращаването на мускулите и за здравословното кръвосъсирване. Калцият също играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, които регулират храносмилането и обмяната на веществата.

Какво представлява магнезият?
Магнезият е важен за стотици химични реакции в организма. Действайки като коензим (участва в над 300 ензимни реакции!), той допринася за правилната функция на нервите и мускулите, за образуването на костите и за осъществяване на енергийния метаболизъм. Съвременни изследвания разкриват, че той е от особено значение за правилната сърдечна функция. Организмът съхранява 60% от магнезия в костите, 26% - в мускулните тъкани, а останалият магнезий се складира в меките тъкани на организма. Допълнителният прием на магнезий е важен за много хора – дефицитът е доста често срещан в Северна Америка. Според Министерството на земеделието на САЩ 75% от американското население не приема достатъчно магнезий чрез храната, която консумира. Някои от причините за този дефицит са следните: консумация на полуфабрикати, висок прием на калций, стрес, голямо физическо натоварване, алкохолизъм и употребата на някои медикаменти.

Как действа магнезият?

Магнезият е необходим за нормалната мускулна функция, регулира пренасянето на нервните импулси и е важно хранително вещество за здравето на сърдечно-съдовата система. Той също спомага за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия и балансира и регулира обмяната на калция, калия и натрия. Магнезият може да укрепи функцията на белите дробове и здравословните нива на холестерола и кръвната захар. Необходим е за здрави кости и за растежа на зъбите, и е доказано, че възпрепятства образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.

Предупреждение:
• Калцият може да попречи на усвояването на някои лекарства като антибиотиците тетрациклини - затова се консултирайте с лекар, преди да започнете да използвате калций, ако приемате този тип антибиотици.
• Хора с бъбречни заболявания и заболявания на щитовидната жлеза задължително трябва да се консултират със своя лекуващ лекар, преди да започнат прием на калций.
• Високите дози калций причиняват камъни в бъбреците при някои хора.
• Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на калций.
• Препоръчителната дневна доза магнезий е 400mg
• Ако страдате от бъбречно заболяване, сърдечно заболяване или сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на магнезий.
• Магнезиевият цитрат увеличава водата в червата, което може да предизвика дефекация.

Внимание: Ако сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с вашия лекар преди да използвате този продукт. Дръжте далеч от деца.

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност

Етикети: Калции и Магнезии Biovea Calcium 1000mg + Magnesium 500mg