Подпомага мускулните функции Biovea Magneium-Glycinate 200mg

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 27 бонус точки

  • Производител: Biovea
  • Модел: biovea 114
  • Наличност: В наличност
  • 27.90 лв
  • Цена в Бонус точки: 558
Tumblr
Pinterest

Подпомага мускулните функции Biovea Magneium-Glycinate 200mg

Подпомага предаването на нервните импулси и мускулните функции. Необходим за образуването на енергия. Регулира нивата на кръвната захар и холестерола. Съдейства за разширяване на кръвоносните съдове и намаляване на кръвното налягане. За здраво сърце, кости и зъби. Срещу камъни в бъбреците и дихателни заболявания.

Състав: Магнезий (магнезиев бисглицинат) 200 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат по 2 таблетки 2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Магнезиевият бисглицинат е аминокиселинна хелатна форма на магнезий, осигуряваща висока бионаличност в организма. Бисглицинатната форма не се влияе от стомашните киселини за усвояването й, използван е механизъм, подобен на механизма на усвояване на аминокиселините.

Какво представлява магнезият?

Магнезий е от първостепенна важност за всяка клетка в човешкото тяло. Действайки като коензим (участва в над 300 ензимни реакции), той допринася за правилната функция на нервите и мускулите, за образуването на костите и произвеждането на вътреклетъчната енергия, както и за протеиновият синтез. Съвременни изследвания разкриват, че той е от особено значение за правилната сърдечна функция. Организмът съхранява 60% от магнезия в костите, 26% - в мускулните тъкани, а останалият магнезий се складира в меките тъкани на организма. Много хора се нуждаят от допълнителен прием на магнезий, тъй като дефицитът е често срещан. Някои от причините за магнезиев дефицит са: хранителен режим богат на обработени храни; висок прием на калций; стрес; интензивна физическа активност; алкохолизъм, употреба на определени медикаменти и особено на антиракови лекарства.

Как действа магнезият?

Магнезият помага за нормалната мускулна и нервна функция, поддържа равномерния сърдечен ритъм, укрепва имунната система. Играе важна роля за мускулните съкращения и предаването на нервните импулси. Съдейства за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия, балансира и регулира метаболизма на калция, калия и натрия. Магнезият подпомага функцията на белия дроб. Освен това регулира нивата на кръвната захар и холестерола. Разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане и оказва положително влияние върху репродуктивната функция. Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Доказано е, че спира образуването на камъни в бъбреците. Все по-голям става интересът към ролята на магнезия в превенцията и контролирането на здравословни проблеми като хипертензия, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Спомага за свързването на калция с костите и зъбите и по този начин допринася за здравината и правилният им растеж.

Кой се нуждае от магнезий?

Активното физическо и психическо натоварване значително увеличава нуждите на тялото от магнезий. Хора с лошо контролиран диабет могат да подобрят състоянието си чрез допълнителен прием на магнезий, поради повишеното количество магнезий, изхвърляно чрез урината при хипергликемия (повишена кръвна захар). Допълнителният прием на магнезий се налага и при алкохолици. Между 30% до 60% от тях имат ниски кръвни нива на магнезий. Хора с хронична малабсорбция, като болестта на Крон, глутенова ентеропатия, регионален ентерит и чревни хирургични интервенции, губят магнезий заради диария и малабсорбция на мазнините. Хора с хронично ниски нива на калий и калций в кръвта могат да имат магнезиев дефицит. Възможно е допълнителният прием на магнезий да помогне за коригиране на калиевата и калциевата недостатъчност. Възрастните хора са в повишен риск от недостиг на магнезий. Те приемат по-малки количества и го усвояват по-трудно. Също така в повечето случаи приемат лекарства, които си взаимодействат с магнезия. Това съчетание от фактори поставя възрастните хора в повишен риск от магнезиев дефицит. Поради това е важно те да приемат препоръчваните дози допълнителен магнезий.

Какви са симптомите на недостиг на магнезий?

Ранните признаци на магнезиев дефицит са загуба на апетит, гадене, повръщане, изтощение и слабост. С влошаване на състоянието на дефицит може да настъпят симптоми като сковаване и изтръпване на мускулите, мускулни контракции и спазми, припадъци, промени в личността, аритмия и коронарни спазми. При сериозна магнезиева недостатъчност е възможно нивата на калций в кръвта да спаднат (хипокалцемия). Магнезиевият дефицит се свързва също така с ниски нива на калий в кръвта (хипокалиемия). Много от тези симптоми са общи и може да са резултат от множество здравословни проблеми, различни от магнезиевия дефицит. Важно е оплакванията да бъдат преценени от лекар, за да се предприемат правилните мерки. 

Произход: САЩ
Напишете мнение
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност