Хранителна добавка за мускулна умора

100% Оригинален продукт

Експресна доставка

Преглед преди плащане

Подарък към поръчката

Получавате 38 бонус точки

  • Biovea
  • Модел: biovea107
  • Наличност: В наличност
  • 38.50 лв
  • Цена в Бонус точки: 770

Хранителна добавка за мускулна умора

За мускулна умора Biovea L-Arginine / L-Citrulline 60 таблетки

Съдейства за обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия, облекчава мускулната умора, намалява натрупването на млечна киселина. Подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Неутрализира амоняка и свободните радикали, подобрява азотния баланс и метаболизма. Стимулира имунната система.

Състав:
 L-Аргинин HCl 750 мг; L-Цитрулин 250 мг Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка 4 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Внимание: Ако планирате да забременеете, бремеена сте или кърмите, имате наследствени сърдечно-съдови заболявания, хипотония, бъбречна или чернодробна недостатъчност, или приемате лекарства като нитроглицерин или кое и да е лекарство за еректална дисфункция, консултирайте се с лекар преди да започнете употрбата на продукта.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Искате да подобрите представянето си на работното място и във фитнес салона?
Редовният прием на L-аргинин / L -цитрулин комплекс ще ви помогнете да го направите. Този ефикасен комплекс от аминокиселини възстановява енергията и облекчава мускулната умора, подпомагайки пълноценното възстановяване след физическо натоварване.

Какво представлява L-аргинин / L –цитрулин комплекс?

L-аргинин и L-цитрулин са две амин аминокиселини, обединени в една мощна хранителна добавка. L-аргинининът е важен фактор в обмяната на веществата в мускулите и е прекурсор на азотния окис, който осигурява доброто кръвообращение чрез отпускане на кръвоносните съдове. L-цитрулин помага на тялото да се освободи от амоняка – вторичен продукт от упражненията. Това изчистване дава възможност на организма да се възстанови след тренировка.

L-аргининът е мощна аминокиселина. И L-цитрулинът, и L-аргининът са ключови посредници в процеса на детоксикация на амоняка в черния дроб. L-аргининът се произвежда в черния дроб, но се синтезира предимно в бъбреците. L-аргининът, който не се е преобразувал до урея, влиза в общото кръвообращение, където достига до различните тъкани и се метаболизира за други потреби като протеиновия синтез например.

L-аргининът се преобразува в азотен окис. L-аргининът е известен най-вече с ролята си във формирането на азотен окис (NO). NO е молекула посредник, която регулира разширяването на кръвоносните съдове. Формирането на NO опосредства отпускането на гладката мускулатура по стените на кръвоносните съдове и така намалява натоварването на сърцето. Много нервни клетки използват NO като сигнална молекула. Еректилната функция, например, се осъществява чрез освобождаването на азотен окис от функциониращи самостоятелно нерви в пениса.

L-аргинин / L –цитрулин комплекс подкрепя обмяната на веществата в мускулите и производството на енергия.

По-време на тренировки се увеличава производството на амоняк и инозинмонофосфат в натоварваните мускули. Приемът на L-аргинин / L-цитрулин комплекс спомага за по-доброто отстраняване в цикъла на уреята и облекчава мускулната умора. Също така изследванията сочат увеличение на окислителния синтез на аденозинтрифосфат (АТФ) до производството на енергия по време на физически упражнения и по-пълноценно възстановяване след натоварване. L-аргинин / L-цитрулин комплекс е мощна комбинация, която подпомага обмяната на веществата, синтеза на белтъчините и детоксикацията на черния дроб. L-аргининът в този продукт подкрепя производството на азотен окис, който е полезен за сърцето и кръвоносните съдове. Това е комбинация, създадена да повиши пиковата резултатност по естествен начин и да подпомогне физическите упражнения и тренировките.

Как действа?
L-цитрулинът е естествена аминокиселина, която се съдържа в храната, например в динята, а също така се произвежда и в организма. Нашето тяло променя L-цитрулина в друга аминокиселина, наречена L-аргинин, и до азотен окис. L-цитрулинът помага за по-доброто доставяне на елементи, от които тялото се нуждае за производството на определени белтъчини. Той допринася и за разширяване на вените и артериите и така подобрява кръвния поток и намалява кръвното налягане.

L-аргинин: В ендотела на кръвоносните съдове аргининът е изходен субстрат за производство на азотен окис (NO). Чрез активиране на ензима гуанилатциклаза и последващото катализиране образуването на цГМФ, NO предизвиква разширение на съдовете. В тази връзка приложението на аминокиселината като хранителна добавка стимулира ендотелзависимата вазодилатация и подобрява кръвната циркулация в някои съдови области, вкл. и в скелетните мускули.

L-аргининът участва в протеиновия синтез в организма. Подпомага заздравяването на раните, изграждането на мускули, производството на сперматозоиди, елиминирането на крайни токсични продукти на обмяната.

Азотният окис, получен при добавянето към диетата на L-аргинин, освен разширяващ съдовете, има и антиатерогенен ефект. Потиска адхезията на мононуклеарните клетки, агрегацията на тромбоцитите и пролиферацията на гладкомускулни клетки в кръвоносните съдове.

Антиоксидантният ефект на L-аргинина е свързан с потискане окислението на липопротеините с ниска плътност - едно от първите звена на веригата на атерогенеза. Притежава и имуномодулиращ ефект, проявяващ се чрез увеличаване количеството и цитотоксичната активност на естествените килърни клетки и лимфокин-активираните килърни клетки. Това го прави подходящ за ентерално приложение при случаи на изгаряния, сепсис и при травматични състояния. L-аргининът активира колагеновата биосинтеза.

L-цитрулин: изключително ефективна добавка, подпомагаща отстраняването на млечната киселина, образуваща се в мускулите в резултат от мускулните контракции. Органично съединение, борещо се с токсини, съдържащи аминогрупи. Без негова помощ са почти невъзможни процесите на детоксикация на чернодробните клетки от амоняк.

• Едно от най-важните свойства на аминокиселината е внасянето на допълнително количество аргинин в клетките. Той е алифатна аминокиселина, която в организма съществува свободно или в свързано състояние с белтъци.
• Участва в образуването на урина и в обмяната на азота (аргининът е едновременно донор и естествен преносител на азота, необходим за изграждането на мускулна тъкан, т. е. способства за увеличаване на мускулната маса и намаляване на мазнините при нормално физическо налягане), а също така намалява времето за заздравяване на рани и е особено важен след фрактури.
• Изпълнява протективна роля за сърдечно-съдовата система.
• Цитрулин, заедно с аргинин и орнитин играят особено важна роля в цикъла на уреята, по време на който силно токсичният амоняк се дезактивира и се превръща в урея. Орнитинът от своя страна действа като катализатор за този процес, като той може повторно да се използва от организма.
• В комбинация с аргинин, орнитинът повишава нивата на растежния хормон и инсулина. Всяко нарушение на този цикъл води до смъртоносно натрупване на амоняк в кръвта.
• Има доказателства, че суплементирането с L-цитрулин малат (една от формите на цитрулин), води до значително намаляване на усещането за умора, увеличава производството на АТФ по време на интензивна тренировка и сравнително бързо редуцира времето, необходимо за възстановяване след тежки физически натоварвания.
• Доказано лекува и отравяния с амоняк.

Ползите от L-аргинин

L-аргининът е есенциална аминокиселина, което означава, че той трябва да се набавя чрез храната, тъй като човешкият организъм не може да го произвежда самостоятелно. Той се съдържа в месото, бобовите култури, ядките, морските дарове и в много листни зеленчуци. Може да се приема ежедневно за лечение или профилактика на сърдечни заболявания, хронична мигрена, високо кръвно налягане и сексуална дисфункция.

Ползите от L-цитрулин

За разлика от L-аргинина, L-цитрулинът се произвежда от човешкия организъм, но може да се съдържа и във външни източници, като динята например. Основната работа на тази аминокиселина е да помага за правилното изхвърляне на урината. Организмът може да трансформиа L-цитрулин в L-аргинин, ако се изисква повече от тази аминокиселина. L-аргининът повишава спортните резултати чрез подобряване на кръвния поток в организма; заради неговите положителни действия върху системата на кръвообращението концентрирани дози от аминокиселината се дават на млади пациенти със сърдечни заболявания, както преди, така и след оперативна намеса.

Защо да приемаме L-аргинин?

Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора.

Приемането на аргинин от трениращи хора може да подсили имунната система, като по този начин ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането.

Използващите стероиди също могат да имат полза от допълнителния прием на аргинин, тъй като често тези хора имат повишени нива на "лош" холестерол - състояние, което се подобрява с приемането на аргинин.

Хората с наднормено тегло, възстановяващите се от травма, както и тези с проблеми с ерекцията също биха усетили подобряване на физическото си състояние, ако приемат аргинин.

Допълнителни физиологични въздействия на аргинина:

Дори и когато не е есенциална за организма аминокиселина, аргининът има много други физиологични въздействия, защото той :

• стимулира освобождаването на растежния хормон и пролактин от хипофизата, и на глюкагон и инсулин от задстомашната жлеза, когато се приема във високи дози;
• неутрализира амоняка, който се образува при разграждането на аминокиселините чрез образуване на урея;
• предшественик е за образуването на азотен окис (една от многото т.нар. сигнални молекули в тялото ни), креатин, L-глутамат, L-пролин, L-орнитин, полиамини и пептида туфтсин, за който се счита, че е имуномодулатор (подобрява функционирането на имунната система);
• неутрализира свободните радикали;
• действа кръворазширяващо (включително и в областта на половите органи);
• понижава кръвното налягане;
• гликогенна аминокиселина е - може да бъде преобразуван до D-глюкоза и гликоген, ако тялото се нуждае от тях, или пък да бъде разграден за освобождаване на енергия;
• подпомага регулацията на нивото на солите в организма ни;
• значително увеличава количеството на т.нар. "Т-килъри" - бели кръвни клетки, които по естествен начин убиват увредените и раковите клетки в тялото ни.

Защо да използваме L-цитрулин?

• повишава се производството на енергия;
• директно повлиява продукцията на азотен оксид, подобрявайки азотния баланс;
• намалява натрупването на млечна киселина и увеличава притока на хранителни вещества и кислород към мускулите;
• оптимизира притока на кръв чрез превръщане на L-аргинин;
• оказва благотворен ефект при терапията на сърповидно-клетъчна анемия;
• забавя развитието на атеросклеротични лезии;
• подобрява метаболизма на организма;
• стимулира имунната система, повишавайки съпротивителните сили на организма;
• редуцира състоянията на стрес и умора;

Произход: САЩ
Ако желаеш да споделиш своите впечатления, остави коментар, като попълниш полетата по-долу.
Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Тест за сигурност